Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Stutterheim är den senaste i raden att ansluta sig till modebranschens – just nu – mest påtagliga hållbarhetstrend som går ut på att vi konsumenter får möjlighet att lämna in våra gamla plagg i deras butiker. I utbyte får vi rabatt på något nytt. Hållbart? Jag ser fram emot att se statistik på hur många som köper nytt med rabattkupongen, hur många som lämnar in plagg ändå och framförallt om det här får försäljningen att öka. I mina ögon låter strategin nämligen lika mycket som ett sätt att få in kunder i butikerna som ett sätt att ta ansvar.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här