Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Diskussion om ormar och mode på Aktuellt

Pyton. Djurrättsorganisationen Peta släpper film som visar hur ormar flås levande samtidigt som Style.com utropar ormens år på sin sida.

Postmode. Amerikanska posten – USPS – släpper kollektion med kläder.

Skandal. Monclers PR-chef snor en Dali-tavla från ett galleri.

Kändis. Rihanna debuterar med egen kollektion för kedjan River Island på modeveckan i London.

Pälstofs. David Crocket-svansen syntes hos Céline för två år sedan, under Stockholms modevecka hos Carin Wester och Whyred och nu hos Fendi.

Grått. Mary Katrantzou som gjort sig känd för sina finurliga och färgstarka klänningar med skrivmaskinsmönster överraskar med stela formplagg och grå toner.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här