Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Bärbart. Marc Jacobs går ännu en säsong åt det kommersiella hållet.

Intimt. Alexander Wang kommer göra sin debut för modehuset Balenciaga med en liten kollektion för en liten skara modekritiker den 28:e februari.

Hybris. Skådespelaren Matthew McConaughey som framförallt är känd för att alltid synas utan kläder lanserar eget märke – JKL.

Galning. Galliano som blev av med jobbet på Dior efter att ha sagt att Hitler gjorde rätt klär sig som en ortodox jude – korkskruvar, svart rock, hatt – och upprör ett helt New York.

Hit. Narciso Rodriguez.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här