Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Paris. H&M bekräftar att de kommer arrangera sin första visning sedan 2005 under modeveckan i Paris.

Favorit1. Jason Wu får ännu en gång draghjälp av Michelle Obama.

Favorit2. Även Thom Browne favoriserades under insvurningsdagen och designern får plötslig uppmärksamhet samtidigt som han belönas med ett visionärspris från New York-universitet Pratt.

Manorexia. Herrmodeveckorna skapar debatt om de manliga modellernas vikt.

Modefotograf. Juergen Teller ställer ut på Institute of Contemporary Arts i London och visar bland annat upp nakenbilder på Vivienne Westwood.

Trädgård. Chanel, Dior och Valentino inspireras av naturen i sina haute couture kollektioner.

Äventyrskläder. Svenska Andrea Westerlind arrangerar mässan Above Tree Line som en del av en annan välkänd mässa – Capsule.

Bild: Ryan Carville

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här