Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

BlackFriday. USA:s viktigaste shoppingdag startar tidigare och tidigare för varje år. (bilden från New York Times illustrerar bra)

Balenciaga. Tissel och tassel säger att det blir Alexander Wang som tar över jobbet som chefsdesigner.

Samarbete. Yoko Ono för Opening Ceremony.

Margiela. Trots hemlighetsmakeriet om vem som egentligen designar kollektionerna sedan Maison Martin Margielas avhopp 2009 avslöjas det i veckan att namnet på modehuset kreativa chef är Ivana Omazic.

Kemikalieupprop. Greenpeace uppmanar kunder att detoxa Zara.

Kalkonmiddag. Modebranschen – stylister, journalister och fotografer – går samman och arrangerar en Thanksgiving-middag för 850 behövande i Rockaway.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här