Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Julen närmar sig och med den köphysterin. Våga vägra meningslösa klappar i år – satsa istället på några få väl genomtänkta. Efter att ha genomgått min årslånga shoppingdetox kan jag inte tänka mig något värre helgnöje än att trängas i butiker med andra desperata. Jag gillar däremot att ge presenter som passar och som har en extra dimension. Treehugger har satt ihop en önskelista för den mode- och miljömedvetna och med på den finns bland annat Toms solglasögon som ger en person i nöd glasögon och ibland även en ögonoperation. Kolla in hela listan här.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här