Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Bild: New York Times

Elvaåringar går inte längre fria. Efter valnatten betygsatte Expressen Malia och Sasha Obamas klädval. Jag tycker att de är alldeles för unga – 11 och 14 – och hoppas de kan undvika rollen som reklampelare ytterligare några år. I dagens New York Times finns en artikel om hur modehus börjat uppvakta presidentens döttrar. Mest intressant i artikeln är att den tar upp hur Michelle Obama – alltid stilsmart – låter döttrarna bära samma kläder vid flera tillfällen och hur de får ärva. Betydligt mer intressant än vad de faktiskt bär.

“This has to be the best hand-me-down family I’ve ever witnessed,”
Sasha Charnin Morrison, modechef på Us Weekly, till NYT.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här