Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Valskor. Hipstermärket TOMS designar skor för både republikaner och demokrater – de riktade till konservativa säljer slut.

Kanye. Lunch med Lagerfeld i New York. Kanye West ger inte upp trots att modebranschen vägrar att släppa in honom.

H&M. Kalla Fakta rapporterar om kedjans skandallöner i Kambodja. Här är H&M:s svar.

Bråk. Tory Burch och hennes exman som startade C Wonder (billiga kopior av Burch design) fortsätter att stämma varandra.

”Värstingring”. Artiklarna om prinsessan Madeleines ring får mig att undra om det verkligen är 2012, känns snarare som 1962.

H&M2. Kedjans största samarbetskollektion någonsin – den med Margiela –  visas upp för pressen i New York.

Matmode. Läs om varför designers släpper kokböcker i lördagens tidning.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här