Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

En av H&M:s större samarbetskollektioner hittills är den tillsammans med modehuset Maison Martin Margiela. Nyss visade en stab i vita rockar upp kollektionen på Mondian Hotel här i New York. Till min besvikelse var de inte en del av det hemliga design-teamet, utan vältaliga PR-människor.

Det är en ”best of-kollektion” – Margielafans ska känna igen sig. Kollektionen som släpps den 15:e november innehåller både extremt svårburna plagg som jackan gjord av ett täcke och mer lättillgängliga kreationer som målade herrskor och kitschiga väskor. Mer om kollektionen blir det efter kvällens event.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här