Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Första gången jag hörde talas om det amerikanska märket Nau var under den gröna modeveckan i Portland. Förutom att höja modegraden på kläder anpassade för vandring och en fritid utomhus experimenterar Nau också med hållbarheten. Vid alla köp får kunden exempelvis skänka 2 procent av kostaden för plagget till projekt som Breakthrough Institute, Ecotrust eller Bikes Belong. Nu samlar Nau märken de gillar under rubriken the Nau Collective – en nätbutik för märken som delar Naus hållbara filosofi – och dit hör bland annat Pendleton, Timberland och Nudie jeans.

The more we work together, the more we can effect change

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här