Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Magar. Modeveckans mest synliga kroppsdel visas upp i glappet mellan revbenskorta toppar och kjolar med hög midja i olika längder.

Grunge. Dries van Noten balanserar mellan lagrad elegans och kitschig Cobain.

Ull. Prince Charles förespråkar ullkläder och reser runt med en skock får. Den här veckan besöker fåren New Yorks Bryant Park.

Retusch. Modellen Karlie Kloss utstående revben putsas bort i senaste numret av Numero.

Balenciaga. Nicolas Ghesquiére imponerar med moderna flamencokjolar.

Smaklöst. Vogue Italia har som vana att chockera med sina fotograferingar och den här månaden visar de kostymklädda män hålla stadigt i vad som ser ut som drogade tjejer på en fest.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här