Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Modekakor. Franska Ladurée som samarbetat med modegiganter som Chanel, Dries Van Noten och Alber Elbaz annonserar att de kommer öppna ett kakpalats i New York. Sitt största hittills. Räkna med hype.

Garderob. Daphne Guinness auktionerar ut delar av sin garderob till förmån för sin Isabella Blow-stiftelse.

Skor. Rodartes första skokollektion innehåller platåer fyllda med sand.

Comeback. Jil Sander.

PETA. Djurrättsorganisationen kallar tvillingarna Olsen för Trollsen.

Burch. Konflikten mellan Chris Burch och Tory Burch fördjupas, men i en intervju med CBS förnekar Chris att hans modehus C Wonder skulle vara en kopia av ex-fruns.

Nu tar jag semester. Vi ses igen om en månad.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här