Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Coachella. Musikfestivalen blir ett paradis för gatufotografer som lever på att fånga uppklädda hipsters på bild.

Konkurs. Betsey Johnson.

Askungen. Christian Louboutin offentliggör att han ska designa en glassko i samband med att Askungen släpps på DVD i höst.

Live. Metropolitan Museum of Art och Vogue går ut med att de kommer att sända live från röda mattan på den årliga modegalan som går under namnet Costume Institute Ball.

Sjukdom. Sonia Rykiel öppnar upp om parkinsons.

Drömbröllop. Theodora Richards i Little does lookbook.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här