Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Tyvärr har det varit tyst på bloggen i två dagar. I måndags sprang jag Boston Marathon under vad som visade sig vara en av de varmaste dagarna i stadens 116 år långa maratonhistoria. De allra flesta kvinnor sprang i hot pants och sportbehå, men jag bar som vanligt klänning. Läs gärna söndagens reportage om kvinnors rätt att springa och om varför jag valt att springa i klänning.

Idag släpps rapporten Mot en mer hållbar konsumtion: En studie om konsumenters anskaffning och avyttring av kläder som är skriven av fyra forskare på Högskolan i Borås. Den kommer att finnas här för nedladdning snart. Jag ser fram emot att läsa den.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här