Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Igår besökte jag Iris Apfel i hennes våning på Park Avenue. Stilikonen som hunnit fylla 90 år och som enligt sig själv alltid haft samma stil blev en modestjärna först för sju år sedan då Metropolitan Museum arrangerade en utställning om henne. Efter det blev hon musa åt ett oräkneligt antal designers, när Dries Van Noten exempelvis besökte New York bad varuhuset Barney’s honom sätta ihop en drömlista över gäster till en middag. Han kom bara på en person han ville träffa – Iris Apfel. Just nu är stilkonen aktuell med en sminkkollektion för MAC samt en kollektion med glasögonen. Mer om det blir det i papperstidningen.

 

Om bloggen



Mode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här