Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Nu är jag äntligen tillbaka i New York och kommer att blogga som vanligt. Vi börjar med några ögonbrynshöjningar.

BLK DNM. Lindebergs senaste modeprojekt nomineras till årets nykomling av GQ.

Avslut. En tårögd Raf Simons tar farväl av modehuset Jil Sander.

Comeback. Jil Sander återvänder.

Oscarsgalan. Inga överraskningar.

Magsköld. Fendi introducerar tveksamt plagg i Milano.

Längder. Med knälånga västar och vadlånga byxor under svepande kjolar sätter Prada nya modenormer.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här