Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Modeveckan i New York är precis avslutad. Jag är dock inte på väg till London för fler visningar, utan till Antarktis. Om bloggen inte uppdateras lika ofta som vanligt beror det på att jag inte har tillgång till internet ombord på fartyget. Jag ska dock göra mitt bästa för att hålla modefanan hög.

Obamamode. Vouge organiserar Runway to Win – ett jippo där Obamainspirerade kläder auktioneras ut till förmån för demokraternas presidentkampanj.

Vintage. TV-kanalen Oxygen lanserar en dokusåpa vid namn Thrift Wars om vintagefanatiker i New York.

Modedöd. Minglaren och excentrikern Zelda Kaplan kollapsar under en visning i New York och avlider senare.

Pälstrenden. Håller i sig i höst.

Excentrikerna. Marc Jacobs hyllar modebranschens knasbollar med sin höstkollektion.

Demonstranter. PETA får sällskap av Occupy Wall Street under modeveckan i New York.

Gå förresten gärna in och rösta på Living Green Awards här.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här