Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Modeveckan är i full gång här i New York och igår såg jag bland annat Tommy Hilfiger visa ännu en kollektion fylld med drömmen om det lyxiga godset på landet. Moderiktiga ridkläder är en stapelvara för Hilfiger och det som stack ut var de Halstoninspirerade halterneckklänningarna.

Under modeveckan visar även en rad medvetna designers, däribland svenska Helena Fredriksson. En annan är Lauren Moffatt som tillverkar alla sina plagg i New Yorks tygdistrikt. För några dagar sedan bjöd hon in oss journalister till St. Patrick’s Old Cathedral School för lite gammaldags katederundervisning.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här