Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Madonna som härskare över ett gäng muskulösa gladiatorer? Vi har sett det förut, men i söndags var det i stylisten Bea Åkerlunds tappning. Även Maria Nilsdotter hade ett finger med i spelet då hon designat dansarnas tiaror. M.I.A och Nicki Minaj agerade två romerska hejarklacksledare i vippiga kjolar, medan killarna i LMFAO körde aerobics med Madonna iklädda hårdrockstajts. Vogue fick dessutom den bästa gratisreklamen på länge i form av gigantiska omslag som exponerades gång på gång. Tillbaka till Bea Åkerlunds styling. Plaggen hade gjort sig bättre i en sönderklippt musikvideo, i det här formatet kändes de mest som utklädningskläder. Snyggare än Gladiatorernas, men ändå besläktade. Här kan du se hela showen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här