Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Det finns ett överskott på arbetslösa designers med imponerande meriter och på chefsdesigners som är sugna på att byta jobb. Ingen verkar dock platsa för jobbet på Dior.

”For Dior, it’s a pretty tricky situation, as the three favourites really can’t take the job. Haider Ackermann is said to be ’way too edgy’ for Dior; Marc Jacobs wanted the job a lot, but LVMH wants him to stick with Vuitton; and Riccardo Tisci simply refused, saying that he was feeling more than comfortable with the job at Givenchy. So nobody’s taking over so far.”

En källa på modekonglomeratet LVMH till Vogue UK

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här