Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Under modeveckan i New York träffade jag Johanna Dauphin som nyligen övergav Paris till förmån för Los Angeles. Hennes rockstjärnevänliga smycken, väskor och leggings som hyllats i ett antal internationella magasin och som belönat henne med priset för årets accessoardesigner på Ellegalan 2010 har nu även fått sällskap av en klädkollektion som produceras i hennes nya hemstad. Under arbetet med den senaste kollektionen var det hållbarhet som inspirerade. Johanna Dauphin vill nämligen se hur hon som designer kan bidra till att kläder skadar miljön så lite som möjligt. Enligt henne själv är det en helt ny utmaning. Johanna Dauphin har om möjligt blivit ännu mer intressant.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här