Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

”We are the first company to ask customers to take a formal pledge and be partners in the effort to reduce consumption and keep products out of the landfill or incinerator.”

Citat kommer från Patagonas grundare Yvon Chouinard som samarbetar med eBay och uppmanar sina kunder att sälja sina använda plagg på nätet så att de kan komma till användning. Igen. Patagonia är ett av USA:s största klädföretag. Det är därför extra intressant att de uppmanar sina kunder till följande:

Reduce what you own

Repair what you can

Reuse what you have

Sell what you don’t need

Buy used when you can

Recycle everything else

Reimagine a sustainable world

Modemanifestet släpps i Norge i dagarna och den här veckan åker jag därför till Oslo. Mycket har hänt på bara de månader som gått sedan boken kom ut i Sverige. I morgon åker jag dock först till London för att göra en intervju, så den här veckan kommer moderapporter från både London och Oslo.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här