Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Allt fler amerikanska designers cyklar till och från jobbet. Det har gjort att deras intresse för cykelmode ökat. Det menar Leigh Harvey från the fashion center som fått trettio designers att måla och pynta cyklar lagom till modeveckan. Igår träffade jag henne och smyckesdesignern Amrita Sing vid cykelstationen på Broadway. Få fashionistor lånade cyklarna när jag var där, men New Yorkers (en del på cykel för första gången någonsin) och besökande turister (främst européer) cyklade runt på pyntade åkdon från Betsey Johnson, Diane von Furstenberg och Thom Browne.

Diane von Furstenberg

Betsey Johnson

 

Gretchen Jones

Leigh Harvey från the Fashion Center

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här