Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Om ni kommer till New York i September tycker jag att ni ska kolla in Luis Gisperts utställning på Mary Boone Gallery. Konstnären från New Jersey har nämligen letat upp märkesfanatiker som skapat kläder och bilinredningar med välkända loggor från Burberry, Louis Vuitton och Fendi. Enligt Gisperts så rör det sig delvis om kopiering och därför avslöjar han inte bilägarnas identitet, men han menar samtidigt att de vars verk han fotograferat har skapat något eget med redan befintliga loggor och liknar dem vid konstnärer. Märkeskonst? Kanske en egen genre inom kort.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här