Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Will Welch, redaktör på GQ, dödförklarar gatufotograferingarna.

”If street style has been suffering from anything, it’s its own popularity. At the beginning, photographers were capturing everyday people wearing everyday clothes in a unique and expressive way. Street style has become so popular that ”real people” are now dressing for the cameras, vying to get photographed. It has become a self-aware rather than accidental culture, like reality television. The more outrageously you dress, the more likely it is you get snapped and posted online. That’s created some unfortunate style trends and an environment where the blogs are as contrived as the runways. The streets are now less ”Who, me?” and more ”Look at me!” and, as I see it, the fickle fashion world has already moved on in search of the next big thing.”

Will Welch i New York Times

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här