Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

…Marc Jacobs tar över jobbet som chefsdesigner på Dior efter John Galliano som fick sparken efter att pratat som en nynazist när han filmades med dold kamera.

Oavsett om Marc Jacobs tar jobbet eller ej präglas numera modebranschen av korta jobbkontrakt. Marc Jacobs är en veteran som med största sannolikhet inte kommer att ha några problem att leverera, men de allra flesta modeskapare som inte har samma stjärnstatus får bara några få säsonger på sig att skapa en succé. Om Marc Jacobs tackar ja, vem får då chansen att inta hans position som chefsdesigner på Louis Vuitton?

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här