Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Jag undrar om boken Obsession – En Modefamiljs bekännelse egentligen upplyser läsarna om modets miljöeffekter. När storstadsfashionistan Martina Bonnier väljer att låta sin fiktiva ”fashionfamilj” flytta ut på landet måste det dock räknas som det slutgiltigt bevis på att den nygröna modetrenden slagit igenom.

Det är tveksamt om modemamman skulle bära en pappersklänning. Den här kreationen i återvunnet papper av Sylvia Heisel och Rebecca Cole Marshall har dock fått en hel del uppmärksamhet av modepressen i USA eftersom den är utsmyckad med citat av tänkare som Gandhi, Warhol och Woolf. Det är dock ett citat i pressmeddelandet från Heisel själv som gör klänningen intressant.

”Most clothes are made to last forever, but our lives and bodies don’t stay the same and fashion is constantly changing,”

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här