Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Påshype. I Korea blomstrar marknaden för begagnade shoppingkassar med loggor från Chanel, Prada och Louis Vuitton.

Samarbete. Lyxhuset Giambattista Valli chocksänker priserna och designar en specialkollektion för den amerikanska kedjan Macy’s.

Bröllop. Designern Michael Kors gifter sig.

Dagmar. Årets vinnare av guldknappen.

Klädförbud. Abercrombie & Fitch försöker betala en av deltagarna från dokusåpan Jersey Shore så att han inte ska bära kedjans kläder.

Sidoinkomst. Missoni bygger ett lägenhetskomplex i Manila.

Modemetropol. London är världens modehuvudstad enligt Global language Monitor.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här