Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

I senaste numret av italienska Vogue delar Modemanifestet – De stilsmartas handbok ett helt uppslag med Lucy Siegles To Die for. Ännu ett bevis på att det medvetna modet börjar bli trendigt.

Jag vill också tipsa om Godhandling.se som kombinerar välgörenhet och shopping. Ett koncept som jag skrev om för några år sedan, men som blir allt vanligare. Tom’s Shoes som skänker ett par skor till välgörenhet för varje par som säljs är företaget som lyckats bäst med att kombinera mode och shopping med gott samvete, men vi kommer att få se betydligt fler framöver. Under modeveckan i Stockholm hyllade exempelvis märken som Cheap Monday och Hope idealister och även om det än så länge handlar om estetik så hoppas jag att det inte dröjer länge innan det även påverkar det svenska modet i stort.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här