Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Religion. Forever 21 dekorerar inte bara sina plastkassar med bibelord, utan lanserar nu kristna kläder.

Kopiering. Christian Louboutin förlorar mot YSL i rätten och har nu inte ensamrätt på röda sulor.

Korsning. Under modeveckan i Stockholm blandas den strama minimalismen från 90-talet upp med ett frihetstänkande från 70-talet.

Upplopp. Levi’s ställer in en kampanj som har alldeles för många likheter med situationen i England.

Gymnastikshow. Swedish Hasbeens placerar modepubliken på bänkar och lånar ut sina skor till ett gäng gymnaster.

Mad Men. Den amerikanska kedjan Banana Republic släpper en kollektion tillsammans med TV-seriens kostymör Janie Bryant.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här