Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Trenden med tillfälliga samarbeten fortsätter och nu är det alltså dags för Versace och H&M. Kollektionen som kommer att finnas i butik i mitten av november beskrivs som en ”best of kollektion” och även om jag gillar att se alla härliga hits samlade på ett och samma ställe känns det som om syskonen Santo och Donatella säljer ut sin egen bror. Gianni älskade lyx och glam, funkar verkligen konceptet i billig budgetform? Vad hände med ”Made in Italy” som marknadsförts så flitigt? Kollektionen ser snygg ut, men jag är tveksam till om den verkligen kommer att stärka Versaces varumärke. Inte ens Donatella själv verkar helt övertygad, så här sa hon nämligen till the Guardian för tre år sedan.

”I work very hard to put the Versace line in the luxury section. I think to put the Versace line in H&M would confuse the brand.”

Santo Versace i mitten

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här