Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Kan man bli av med ett designjobb på grund av ett rasistiskt uttalande? Det återstå att se. John Galliano är just nu avstängd och riskerar att förlora sin tjänst som chefsdesigner på Dior efter en argumentation på en restaurang. Enligt vittnen ska designern ha börjat argumentera med ett asiatiska par som satt vid bordet intill.

Gårdagens Oscarsgala var mer gnistrande än vanligt, men trots alla klädbyten är inte Anne Hathaway någon som jag vill se som programledare igen. Hon är en skönhet i modellstorlek och klär i allt, men galan är ingen modevisning och det räcker med klädfokuseringen som sker under den två timmar långa sändningen från röda mattan. Galans stora vinnare var modehuset Marchesa som klär fler och fler stjärnor. Imponerande på mattan gjorde Michelle Williams i Chanel, Cate Blanchett i Givenchy och Gwyneth Paltrow i Calvin Klein och höghalsat är trenden som kommer att göra störst intryck på det vanliga modet.

Cate Blanchett

Amy Adams

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här