Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Stilkritik. Vivienne Westwood gör ingen hemlighet av att hon inte tycker att Kate Middleton har någon känsla för stil.

Smal. Under modeveckan i New York lanserades nya Diet Pepsi i en smal flaska som marknadsfördes som the skinny can. Nu ryter National Eating Disorders Association ifrån och ifrågasätter varför smala flaskor ska hyllas.

Kinky. Korsettsmala midjor och kinky material som gummi och läder fortsätter att vara ett inslag i höstkollektionerna och syns bland annat hos Giles Deacon.

Sexshop. New York Times skriver att den nya Agent Provocateurbutiken på Madison Avenue har ett utbud som endast tilltalar sexarbetare.

Svankläder. Rodartes kreationer från Black Swan ställs ut på Museum of Contemporary Art i Los Angeles.

Trött. Visst fanns det kreationer som imponerade i Pradas flickiga höstkollektionen, men den gav inga modekickar. Är det slut på Pradahysterin?

Bantad dryck

Svankläder

Flickigt hos Prada

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här