Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Sagor inspirerar ständigt modehusens kreatörer och Stella McCartney har exempelvis använt en tecknad bambi i sina annonser, Opening Ceremony inrett sin butik efter Vildingarnas land och Erin Fetherston byggt en hel kollektion kring Elddonet. Rödluvan är en saga som ständigt återkommer som inspiration och bland annat baserade Luc Besson sin reklamfilm för Chanel No5 på sagan medan designers som Alexis LaMontagna och Bernard Willhelm visat luvan på catwalken. Jag ser fram emot att snart få se Amanda Seyfried i rollen som rödluvan på bio och hoppas att hon ska göra det lättare för mig att hitta den perfekta röda capen.

Amanda Seyfried

Bernard Willhelm

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här