Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Latex. Ett oväntat material blir Marc Jacobs överraskning den här säsongen.

Ägg. Lady Gagas anländer i ett ägg till Grammygalan.

Päls. På skor, glasögon, väskor…modebranschen pekar finger åt PETA även nästa höst.

Välklätt. Om vi bortser från det kinky latexinslaget så sammanfattas kollektionerna bäst med allt annat än upphetsande ord som moget och välklätt.

Årtionde. Modehusen fortsätter att favorisera 70-talet och till viss del 90-talet som inspirationskälla, men även 30-talet inspirerar.

ADR. Anna Dello Russo berättar varför hon valde att skaffa kläder istället för barn.

Ivana Helsinki blev modeveckans sista visning

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här