Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Snart är modeveckan i New York över. Välklätt, moget och sofistikerat är höstens modeord, men i flirten med det eleganta 30-talet finns något som kontrasterar och gör kollektionerna samtida. Marc Jacobs experimenterade med latex och visade kjolar i materialet som de flesta sammankopplar med sexklubbar, medan en rad designers däribland Sophia Kokosalaki för Diesel Black Gold experimenterade med läderdetaljer som ärmar, korsetter och läderbyxor. Det sist nämnda plagget är svårt att bära upp om man inte heter Jim Morrison och har för vana att sova in sina kläder. Jag kan exempelvis inte föreställa mig en höst iklädd läderbyxor och håller mig till 30-talet.

Diesel Black Gold

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här