Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Jag har intervjuat Anna Wintour fem gånger, men har gjort lika många försök och fått nej. I går drog hon på smilbanden, lät sig fotograferas utan solglasögon och gav mig en intervju som ni kommer att få läsa mer om i papperstidningen.

Prärieromantik får mitt hjärta att banka. För några månader sedan åkte jag längs the mother road för att försöka uppleva den idealisering av Kalifornien som präglade 30-talets USA. Rodarte, som kommer från Kalifornien, verkade ha gjort samma sak. Syskonduon får alltid sin modepublik att drömma och den här säsongen var det lantlollan Dorothy minus OZ som visade vägen. Visst fanns ett par skimrande röda skor med i kollektionen, men det var det var det karga livet på prärien som skildrades i form av broderade klänningar och kreationer med lapptäckesdetaljer. Här är tre detaljer som jag gillar från kollektionen.

Säd som vajar i vinden

Nicholas Kirkwood pärldekorerade boots


Breda bälten som smalnar av mitt på kroppen

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här