Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Intensiv modedag här. Först fem timmar med Anna Dello Russo som äter cocktailtomater och valnötter i bilen mellan visningar, blir riktigt besviken när the Sartorialist inte fotar henne (”om han inte tar bild på mig så undrar jag om något är fel med min klädsel”) och som planerar sina klädslar under modeveckan lika noga som sina modefotograferingar (”mode är uttänkt och efter tjugo år i branschen vet jag vad som krävs”). Hennes röriga hotellrum rymde bland annat en Black Swaninspirerad ballerinakjol som hon bar på Marc Jacobs visning (”så svår att sitta i att jag fick stå”) och åtskilliga hattar i guld (”min stil handlar om att synas”). Mer Anna Dello Russo blir det när jag smält dagen som förutom fem timmar med Anna Dello Russo även innehållit en intervju med Anna Wintour och Rodartes underbara visning.

Anna Dello Russo älskar guld för att det syns, speciellt en solig dag.

Ballerinakjol som inte går att sitta i.

Pälskappa som ofta används som klänning.

Rodartes underbara visning som bland annat innehöll svepande långklänningar med tryck av sädesslag som vajade i vinden.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här