Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

H&M. Uppdrag granskning om Ikea får modeeliten att undra när Josefsson och gänget ska ge sig på familjen Persson.

Michelle. Amerikanska moderådet visar öppet sitt missnöje över att USA:s första fru numera favoriserar Alexander McQueen och inte inhemska designers.

Hantverkshype. Välgjort och handgjort säljer och J. Crew hoppas att deras konsumenter ska drömma sig bort till Italien med hjälp av deras kortfilmer.

Erin. Drömska designern Erin Fetherson går ut med att hon kommer att sänka priserna och lansera en billigare kollektion vid namn Erin under modeveckan i New York.

Börsen. Miuccia Prada behöver betala av sina skulder och introducerar sitt modehus på Hong Kongbörsen.

Couturveckan. Det tajta halsbandet är här.

Från Chanels haute couturevisning

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här