Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Modemusik. Lady Gaga lanserar en låt under Nicola Formchiettis Muglervisning.

Mångsidigt. New York Times rapporterar om plagg som kan bäras på fler än ett sätt.

McQueen. Michelle Obama förevigar Alexander McQueens dröm om att vara ett namn på den amerikanska landsbygden genom att bära modehusets kreationer i allt fler offentliga sammanhang. Vad hände med det amerikanska modestödet?

Fotkirurgi. Allt fler fötter anpassas till höga klackar i USA.

Växtfärgning. Awamaki Lab släpper ännu en kollektion som tillverkats i Peru och säsongens gästdesigner, Nieli Valli, bjuder på hipsterparty där hon pratar om växtfärgning.

Michelle i McQueen

Nieli Valli i växtfärgad halsduk.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här