Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Baristamode. Huvudbonadstvånget bland New Yorks baristor får dem att bära hatt.

Bloggmode. H&M anlitar bloggare som designer.

Back. Ann Sofie Back tilldelas Max Factor Award och hennes Backkollektion kommer därmed att visas under modeveckan i Stockholm.

Kopiering. Superstylisten Rachel Zoe inkluderar en kopierad vintageklänning i sin senaste kollektion. Synd för henne att hon redan använt klänningen i ett reportage.

Vogue. Emmanuella Alt tar över jobbet som chefredaktör på franska Vogue och hennes personlighet ifrågasätts av Karl Lagerfeld.

Kärlek. Tom Ford blottar sitt bultande hjärta i Out.

Ellegalan. Enligt säkra källor lider Stockholms modevärld av klädångest.

Samma klänning, men med två olika märken.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här