Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Geishatrend. Allt fler kvinnor i USA kortar tårna för att anpassa fötterna efter de senaste skotrenderna.

Jobbyte1. Franska Vouges chefredaktör Carine Roitfeld slutar och enligt moderykten är det Tom Ford som knutit till sig en av modebranschens populäraste kvinnor.

Köttkläder. Time Magazine utser Lady Gagas omtalade köttklänning till årets viktigaste modehändelse.

Jobbyte2. Robin Givhan, enda modejournalisten som belönats med ett Pulitzerpris, lämnar Washington Post till förmån för Daily Beast.

Guldgäng. The Black Swan som är full av kostymer från modehuset Rodarte nomineras till en Golden Globe.

Modekombo. Daft Punk kombinerar Balenciagakostymer med mask på röda mattan.

Balenciaga och mask

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här