Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Jag har alltid fascinerats av att kläder bär på minnen. De har varit med om det mesta och betraktar våra liv samtidigt som de kramar våra kroppar. Anna Schori och jag har ett klädminnesprojekt som vi kallar Wear Your Love. Vi anordnar fester där vi fotograferar festdeltagarna och får höra historier om klänningar som varit på semestrar, t-shirtar som upplevt kärleksförklaringar och vinterjackor som påminner om pappor. På Island har vi gjort det tillsammans med Kron och i New York tillsammans med Ivana Helsinki, men nu har vi även teamat upp med Sewing Social som lagar festdeltagarnas kläder. Igår hade vi fest på inredningsbutiken the Future Perfect i Soho.

Sewing Social lagar gästernas kläder.

Anna fotograferar Fumie Ishii som berättar om ett par glasögon som tillhört hennes morfar.


”Come in falling apart, leave put back together”


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här