Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Honeysuckle. Årets Pantonefärg är rosa och heter Honeysuckle.

Designpris. Phoebe Philo utses till årets designer på British Fashion Awards.

Klädkatastrof. Textilarbetare i Bangladesh demonstrerar mot att de inte får ta del av den höjda minimilönen som lagstadgades för ett år sedan. Tre dör och femtio skadas.

Modemaffian. Familjen Versace anklagas för att göra affärer med den italienska maffian och nu skvallras det om att Gianni mördades på grund av obetalda skulder.

PajamaJeans. ”Looks like denim, feels like PJs”…de sängvänliga jeansen anländer.

Arbetsplats. H&M är Sveriges bästa arbetsgivare enligt en undersökning gjord av Universum.

Stjärnsamarbete. Det blir klart att Sofia Coppola kommer att regissera Natalie Portman i en reklamfilm för parfymen Miss Dior Cherie.

Årets färg enligt Pantone

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här