Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

För några timmar sedan landade jag i New York och kunde äntligen läsa mitt favoritnummer av Time Magazine som väntade på mig i brevlådan. Varje år listar redaktionen årets femtio bästa uppfinningar och trots att jag följt CNN:s bevakning av listan hade jag helt gått miste om att redaktionen i år fokuserat på kläder. Tre moderiktiga uppfinningar har nämligen letat sig in på listan.

BioCouture – Suzanne Lee på Central Saint Martin skapar tyg av den cellulosa som genereras av samma bakterier som förvandlar te till kombucha.

Woolfiller – Haleen Klopper från Holland har löst det oändliga problemet med malhål. Woolfiller är ett litet kit innehållandes en bit ull och en specialnål med krok som förs fram och tillbaka genom de båda tyglagren för att fästa dem i varandra.

Fabrican – En textil som kan sprejas direkt på kroppen.

Om bloggen



Mode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här
Fler bloggar