Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Överdos. Trendhysterin förstör modet enligt Pierre Cardin som står för veckans citat: ”There is no more fashion because there is too much fashion”.

Byxlag. Enligt amerikanska Glamour är det fortfarande förbjudet för kvinnor att bära byxor i Frankrike om de inte cyklar. Märkligt, jag har sett byxklädda kvinnor i Paris.

Helveteskläder. Hells Angels stämmer modehuset Alexander McQueen för att ha kopierat deras symboler och för att ha använt namn som ”Hells Angels dress”.

Utseendefixering. Psychology Today fastställer att män har en ensidig syn på skönhet medan kvinnor gillar olika typer av män.

Modefilm. Svensken Anders Palm regisserar filmen om Isabella Blow och John Galliano medverkar som sig själv.

Återvinning. Den amerikanska klädkedjan återvinner sina designsamarbeten och gör en ”best of collection” med bland annat Rodarte, Proenza Schouler och Erin Fetherston.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här