Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Ebba von Sydow har den här hösten gått från expert på kungahus till mode. Visst har hon en bakgrund på Veckorevyn och har släppt en guide till en glammigare garderob, men hon kan inte speciellt mycket om modebranschen vilket är problemet med Ebbas stil. Varhuschefer får kränga prylar utan att ifrågasättas medan Ebba von Sydow ägnar sig åt den allt annat än journalistiska frågan ”hur ska vi klä oss i höst?”.

Jag undrar också hur SVT gick med på att döpa ett program till samma namn som en bok som finns till försäljning ute i handeln. Ebbas stil är en smaklös karamell, ganska lik dem som delas ut gratis i många modebutiker.

Från bok till TV-program

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här