Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Det finns ett antal studier som visar att PMS gör oss mer benägna att shoppa, men i senaste Psychology Today finns även en artikel om hur vi kvinnor klär oss sexigare under ägglossningen. Artikelförfattaren hänvisar bland annat till en studie gjord på Wiens universitet där 351 kvinnliga nattklubbsgäster gav ett salivprov så att forskarna skulle kunna mäta halterna av hormonet estradiol som är höga under ägglossning. Kvinnor med höga halter av estradiol klädde sig enligt studien sexigare, tajtare kläder och visade mer hud, än sina medsystrar med låga halter av hormonet.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här