Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Brooklyn. Barney’s öppnar upp och höjer modegraden och hyrorna i stadsdelen.

Oakley. Alla gruvarbetare bär exakt samma glasögon och Oakley får klirr i kassan.

Ekomode. Portland Fashion Week växer och är först med att visa Pendeltons och Opening Ceremonys samarbetskollektion.

Madeleinejeans. Prinsessan Madeleine samarbetar med Genetic Denim till förmån för World Childfood foundation.

Jobbcirkus. Oscar de la Renta söker en arvtagare och ett antal modeskapare är på väg att förlora sina jobb. Uttjatat ämne, men verklighet för de flesta designers.

Trosfärg. Daily Mail uppmärksammar att hudfärgade underkläder fått ett uppsving och passar samtidigt på att göra en analys av vad underklädernas färg säger om vår personlighet.

Rött – kvinna som vet vad hon vill

Rosa – osäker kvinna som behöver uppmärksamhet

Svart – passionerad kvinna med makt

Hudfärg – jordnära kvinna som inte har något att dölja

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här