Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Efter alla festliga färgchockar vi sett hittills under modeveckorna är det skönt att få njuta av Dries Van Notens lugna vårkollektion. Paljetter och blommor dekorerar, men det allra viktigaste är att kläderna är tillräckligt lösa för att funka för en kvinna som både vill dansa och gräva i landet. I samband med att Dries Van Noten blev utsedd till årets internationella designer av Elle besökte jag honom i Antwerpen. Då pratade han mycket om sin trädgård och hur han inspireras av se sina växter. Jag föreställer mig att Dries Van Notens trädgårdsmästare går klädda så här.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här